Recikliranje sadržaja – ponovna upotreba i Slideshare …

Vrijeme za čitanje: 3 min.
Podjelite:
Autor:
Tomislav Jeličić

Direktor i osnivač Firmus grupa d.o.o.

Odlučili ste se susresti sa izradom sadržaja za online marketing.
Pritom ste sigurno naišli na problem da je taj sadržaj potrebno objaviti na tri ili više mjesta. U nastavku vam donosimo par odličnih rješenja koja će vam sigurno pomoći.

Vrijedna iskustva cijenjenih marketinških stručnjaka

Ako ste savladali metode copy writinga onda ste svojoj kreativnosti dali puno prostora. Najčešće su to Instagram i Facebook, Linkedin, newsletter i blog na vašoj web stranici.

Kako ne bismo ponovno, kako se to kaže: “otkrivali kotač”, donosimo vam na kraju teksta upute koje je objavio jedan od najpoznatijih marketera Gary Vaynerchuk.

Njegova metoda je doslovce obrazac studija rada. Opisuje kako pomoću dostupnih aplikacija na svakom mobilnom uređaju jedan sadržaj objaviti na što više mjesta a da pritom utrošimo što manje vremena.

Naravno da je okruženje u kojem se nalazimo drugačije nego u SAD na kojem on bazira svoje metode, ali to je svakako zanimljiv postupak.

Uvijek možete stvoriti svoj vlastiti izražaj prilagođen vama

Prije tog vrlo zanimljivog postupka Garya Vaynerchuka podijeliti ću sa vama postupak koji se je pokazao najboljim pri promociji akcijskog popusta sa artiklima na web shopu.

  1. Napisali smo blog u kojem smo kratkim tekstom najavili akcijski popust
  2. Zatim smo artikle kojima smo prethodno dodijelili popust u sustavu webshopa Woocommerce “polijepili” u taj blog.
  3. Napisali smo kratku objavu sa grafikom na kojoj su ti artikli i veliki natpis “Akcija” te smo je objavili na Instagramu i Facebooku.
  4. Tagirali smo te artikle na grafici u Instagramu i Facebooku jer nam je webshop povezan sa Inst i Face webshopom.
  5. Istu grafiku smo upotrijebili kao plaćeni oglas na Facebook Business manageru i postavili da se odabirom otvara blog na kojemu je opisana akcija iz točke 1 i 2.
  6. Istu grafiku smo iskoristili i za oglas na Google oglašivačkoj mreži.

Na taj način smo isti tekst i grafiku iskoristili u 5 promotivnih kanala.

U točki 1. naglasili smo kupcima da se prijavom za newsletter osiguravaju da ovakve važne akcije doznaju na vrijeme.

Pogledajte sada metodu koju je osmislio Gary Vaynerchuck

Ova objava Gary Vaynerchucka objavljena je pomoću dodatka Slideshare koja je besplatna i omogućuje i vama da dijelite vaše slideove koje zatim vaši partneri mogu objavljivati na svojim wordpress stranicama. To mogu biti cjenici, promotivne akcije ili dio vašeg prodajnog asortimana a na vama je da ih stvorite i podijelite.

Na taj način kupci se zadržavaju na web stranicama vaših partnera i tako se osigurava putanja konverzije i povećava prodaja.

Pripremili ste svoju web stranicu za prodaju asortimana koji nudite. Sigurno ne želite da je kupac napusti i ode “praznih ruku”.

Podjelite:

Ovdje možete zatražiti od nas procjenu za suradnju na izgradnji Vaše savršene Wordpress web stranice:
Zatražite procjenu