Moderne marketinške metode zahtjevaju od web stranice i svojstvo umjetne inteligencije.

Vrijeme za čitanje: 2 min.
Podjelite:
Autor:
Tomislav Jeličić

Direktor i osnivač Firmus grupa d.o.o.

Umjetnom inteligencijom možemo nazvati pretraživač na vašoj web stranici, sustav za automatski prijevod i postupak u kojem se klijent odlučuje za prijavu u vašu newsletter listu. Sada ćemo ukratko opisati svaku od tih situacija kroz par rečenica.

Pretraživač sadržaja

Pretraživač sadržaja posjetitelju vaše web stranice omogućava da upisivanjem željenog pojma pronađe sadržaj koji nudite. Web stranica koja ima ugrađen pretraživač sadržaja mora biti pogonjena bazom podataka. WordPress web stranica je za to idealno rješenje.

Sustav za prevođenje sadržaja web stranice

Sustav za prevođenja sadržaja na vašoj web stranici koji nakon što unesete sadržaj i pokrenete automatski prijevod prevede naslov, tijelo sadržaja ili cjelokupan sadržaj nekog artikla u webshopu i važne putanje koje do tog sadržaja vode.
Jedan od najpopularnijih sustava prevođenja za WordPress, WPML, može prevesti sve tipove sadržaja.

Uz prijevod sadržaja na vašem blogu ili artikla u vašem web shopu jako su važni prijevodi putanja ( url ) koji vode do vaših sadržaja. Prevedene putanje tako postaju podudarne sa sadržajem i zajedno sa niime čine dobru praksu za promociju na tražilicama Interneta – to je dobar SEO.

Tako postajete vidljiviji kupcima na tom stranom jeziku jer pretraživači poput Google takve prevedene putanje uvrste u rezultate pretraga na svom indexu, a to znači duplo više rezultata na tražilicama. Lako možemo vidjeti koliko se je procesa u ovom slučaju dogodilo skoro pa samo od sebe.

Slijedi još jedan zanimljiv primjer.

Postupak u kojem se klijent odlučuje za prijavu u vašu newsletter listu

Objasniti ću ovaj postupak kao svojstvo umjetne inteligencije na primjeru tvrtke koja svaku sezonu, svaki kvartal izdaje novu kolekciju odjeće a pritom radi akcijski popust za robu iz protekle sezone.
Na traci – banneru koja se pojavi na vrhu web stranice par sekundi nakon dolaska posjetitelja postavimo tekst: “Odaberite ovdje i postanite naš VIP kupac!”
Po odabiru na toj traci otvori se web stranica na kojoj pozivamo posjetitelja da ostvari mogućnost kupovanja iz nove kolekcije i po akcijskim cijenama artikle iz protekle kolekcije 7 dana prije za razliku od kupaca koji nemaju VIP status.

Pri tome naglasimo kako svojim oblicima i odabirom materijala naše kolekcije spadaju u one “vječne”.

Kako bismo kupca mogli obavijestiti na vrijeme o toj pogodnosti pozovemo ga da se prijavi na našu newsletter listu i u ovoj vremenski ograničenoj prilici postane stalni VIP kupac.

Na vama je samo da poštujete tu ponudu koju ste ponudili i zaista ostvarite kupcima sa te newsletter liste mogućnost ekskluzivne kupnje. Budite vjerodostojni u tome, kupci će to cijeniti!

Podjelite:

Ovdje možete zatražiti od nas procjenu za suradnju na izgradnji Vaše savršene Wordpress web stranice:
Zatražite procjenu