Danas smo svi naviknuti na ideju da možemo samostalno stvarati i objavljivati sadržaj na Internetu

Vrijeme za čitanje: 3 min.
Podjelite:
Autor:
Tomislav Jeličić

Direktor i osnivač Firmus grupa d.o.o.

Jedan kratak osvrt na online servise za objavljivanje internetskog sadržaja i na prednosti koje WordPress sustav ima nad tim servisima.

Online servisi za objavljivanje sadržaja

Od pojave prvih sustava za besplatnu izradu web stranica sredinom 2000. godine do danas izraslo je mnogo besplatnih i naplatnih online servisa koji omogućuju dizajniranje web stranica i objavljivanje sadržaja na njima.

Svi takvi servisi trude se prikazati svoje usluge jednostavnim za upotrebu i time stvaranje web stranica prikazati kao proces koji je ostvariv u par klikova mišem.

Proces stvaranja sadržaja web stranice usko je povezan sa dizajnom web stranice. Zbog toga takvi servisi nude besplatne ili naplatne predloške dizajna koji su primjenjivi na niz specifičnih prodručja djelatnosti.

Korisnici koji najuspješnije koriste takve servise su oni koji imaju naviku koristiti računalne programe svakodnevno, većinu vremena u svom radnom danu.

Upotreba takvih servisa zahtjeva mnogo vremena a pogotovo za neiskusne korisnike. Korisnici koji imaju vremena za upoznavanje sa alatima i procesima pri objavljivanju sadržaja uz dovoljno vremena moraju sigurno raspolagati i sa dozom kreativnosti pri odabiru grafika i sastavljanjem popratnog teksta.

Upravo grafički i tekstualni sadržaji ključni su za uspostavljanje toka konverzije.
Konverzijom zovemo putanju koja će posjetitelja web stranice voditi od prvog dolaska na web stranice do cilja koji želimo postići.
Cilj je najčešće prodaja ili angažman za proizvode i usluge koje nudite što je često u prvom redu razlog izrade web stranice.

Nailazak na probleme u korištenju online servisa

Nedostatak takvih sustava susrećemo u momentu kada u nizu mogućnosti koje nude ne možemo pronaći rješenje za funkcionalnost koju želimo postići.

Takvi zahtjevi su sve češći jer se svakodnevno pojavljuju sve složenije marketinške metode. Ako ih želimo iskoristiti a servis nema tih mogućnosti rješenje je promijeniti pružatelja usluga, promijeniti servis.
Ako smo do tada objavili mnogo složenog sadržaja sa grafikama i tekstom preseliti taj sadržaj na novu web stranicu sigurno će biti vrlo mukotrpan posao.

Zato je vrlo važno odabrati pružatelja usluga koji se brzo razvija i brzo usvaja novitete i nadograđuje uslugu.

 

Prednosti WordPress sustava

Povoljnije rješenje je odlučiti se za WordPress sustav koji se razvija istovremeno od strane tisuća ponuđača raznih dodataka koje možemo koristiti za objavljivanje zaista najraznovrsnijeg sadržaja i postići sve moguće marketinške metode.

Takav sustav obiluje svim mogućim rješenjima. U njemu uvijek možete pronaći odgovarajuću komponentu koja će ispuniti vaše zahtjeve do najsitnijeg detalja.

WordPress pokreće 36,28% od milijun najboljih web stranica na svijetu.
(BuiltWith, 2022.)

WordPress koristi 43,2% od svih web stranica na Internetu.
(W3Techs, 2021.)

Web dizajn temeljen na WordPressu moguće je izgraditi precizno do najsitnijeg detalja i to izgledom i funkcionalnošću prema potrebama koje svakodnevno nameću novi marketinški trendovi.

Najpopularniji webshop sustav na svijetu Woocommerce izgrađen je za WordPress.

Najpovoljnija komponenta za automatsko objavljivanje višejezičnog sadržaja WPML izgrađena je za WordPress.

Najbolja SEO komponenta, za optimizaciju web stranice za pretraživače Interneta Yoast SEO izgrađena je za WordPress.

Zaključak

Ukratko, najpovoljnija multi jezična web stranica ili webshop sa svim mogućnostima koje možete zamisliti ostvariva je jedino u WordPressu.

Za ostvariti savršen dizajn i omogućiti sve detalje i postići funkcionalnost umjetne inteligencije koja sama radi mnoštvo važnih marketinških metoda potrebno je mnogo naučiti i potrebne su programerske i dizajnerske vještine.

Krajnjem korisniku profesionalno konfigurirane WordPress web stranice jednostavno je upravljati sadržajem i ono što je najvažnije ostvariti očekivane benefite.

Ako niste zadovoljni sa mogućnostima koje vam pruža web dizajner vaše WordPress web stranice nije potrebno promijeniti sustav web stranice dovoljno je samo promijeniti web dizajnera.

Podjelite:

Ovdje možete zatražiti od nas procjenu za suradnju na izgradnji Vaše savršene Wordpress web stranice:
Zatražite procjenu